Verslag van Rick Veenhoven van het NK nieuwelingen

Toen wij aan kwamen in Oude Tonge, gingen we op zoek naar de permanence, daar heb ik mijn nummer opgehaald en wielen ingeleverd. Daarna gingen Justin en ik inrijden voor de 81 km met veel wind. Tijdens het inrijden kregen wij te horen dat de start werd uitgesteld. Ongeveer 15 min voor de start zijn wij naar de materiaal controle gegaan , ook moesten we de presentielijst tekenen, vervolgens werd er geloot en ik werd als een van de laatste geloot, ik startte dus achteraan in het begin van de wedstrijd was het hectisch, veel valpartijen na drie rondjes begon het te regenen, waardoor er in elke bocht wel mensen vielen gelukkig kon ik op de fiets blijven. Justin moest helaas opgeven na 2 ronden. Na 4 rondjes reed er een kop groep weg met 17 man maar door een valpartij in de kopgroep bestond de kop groep nog maar uit 8 man. in de laatste twee rondjes kwamen we steeds dichterbij in de laatste ronde zelf tot 15 sec maar de kop groep hield de voorsprong. De tweede groep moest gaan sprinten voor de overige plaatsen in de laatste bocht was nog een valpartij en kon ik naar de 22ste plaats sprinten uiteindelijk zijn er maar 40 gefinisht van de 135.

img_1415

Author: DTS

Share This Post On