Verslag van Isabel Tambach van het NK nieuwelingen

Om 11.35 startte ik met 100 tegenstandsters aan het Nederlands Kampioenschap van 57 kilometer door het Zeeuwse landschap.
Door de loting stond ik in de één na laatste rij, waardoor ik zo snel mogelijk naar voren moest komen om de aansluiting naar de eerste waaier niet te missen! Gelukkig zat ik net iets na de neutralisatie bij de eerste 10 rensters, waar op dat moment ook de eerste waaiers werden opgezet. Al snel waren we niet meer met 100 rensters, maar met een stuk of 30.
In de vijf omlopen die wij moesten rijden ben ik constant voorin gebleven, wat vooral belangrijk was op een zeer smal stuk vlak langs de finishstraat of op de dijk langs het water. Daar lag het tempo al snel boven de 50 km/h!
De bel voor de laatste ronde klonk, die je net aan kon horen door de toeschouwers die luid juichten. Dit was de meest zenuwachtige ronde, want iedereen wilt natuurlijk vooraan zitten. Kosten wat het kost! Er werd veel tegen elkaar aan geduwd, rensters reden de berm in wanneer ze op een te smal stuk naar voren probeerde te rijden en er waren valpartijen. Gelukkig steeds achter mij. Toen we de dijk opdraaiden zat ik ongeveer tussen de tweede en de derde rij in. Dit zal de positie zijn waar ik minimaal de finish straat op zal draaien, want na de dijk was er niet veel ruimte meer.
De dijk af, het laatste smalle weggetje op en met een slingerbocht richting de finishstraat. In de sprint nog 6 rensters ingehaald en als 12e renster over de streep! Een positie waar ik heel erg blij mee ben.
Na mijn wedstrijd ben ik nog blijven kijken bij de wedstrijd van de nieuweling jongens. Hier werd Rick Veenhoven heel knap 22e! Onwijs goed gedaan, want er werd de hele wedstrijd heel erg hard gereden bij de heren.
Justin Brusche heeft helaas de wedstrijd vroegtijdig moeten verlaten, omdat hij zich niet fit voelde. Balen, volgend jaar hopelijk weer aan de start!
Nu ga ik mij weer voorbereiden voor woensdag, want dat heb ik het NK tijdrijden.
Ik ben benieuwd wat dat mij gaat brengen!

 img-20160618-wa001320160620_191344

Author: DTS

Share This Post On