Verslag van Douwe van Seijst van het NK Junioren

We stapten in de auto naar Nieuwe-Tongen en ik voelde me vreemd, een soort spanning, maar geen zenuwen. Zo iets had ik nog nooit eerder zo gevoeld, dus ik wist niet of het iets goeds of slechts was. Ik probeerde het maar te negeren en gewoon mn dingetje te doen, inrijden, materiaal controle en wachten op de loting. Operste concentratie was vereisd voor deze wedstrijd. Voor ik het wist hadden we nog maar 1 minut voor het startschot en de adrenaline schoot door m’n lichaam, alles stond op scherp. Met hartslag 120 gingen we de neutralisatie in, ik was vooraan geloot en reed achter de voorrij auto. Het was een kort rondje en kon me goed handhaven in het peloton. Er werd ook vrij netjes gereden,
met een minimaal aantal valpartijen. Met nog 3 rondes op het rondebord was ik zelfs nog weggereden met een groepje van 11 man. Dit werd helaas geen succesvolle ontsnapping en zijn we na anderhalf rondje weer terug gepakt. Ik had nog 1 rondje herstel tijd voor de sprint en pakte een 23e plek. Ben tevreden over mijn NK 2016 en weet nu dat die rare spanning een goede uitwerking op me heeft gehad.
Uitslag:
23. Douwe
29. Stefan
36. Teun
65. Quinten

untitled-1 NK Junioren

Author: DTS

Share This Post On