Gentlemenkoers 4 oktober 2015

Onder werkelijk geweldige Indian Summer omstandigheden is afgelopen zondag de Gentlemenkoers weer verreden. Ieder jaar weer de traditionele afsluiter van het wegseizoen en de opening van het schaatsseizoen. Samen met de schaatsverenigingen HGI, STG, IJsclub Centrum en Le Champion is de organisatie 2 maanden geleden, gestart met de voorbereidingen.

Door het open en vrije karakter lijkt het soms een simpele organisatie, niets is echter minder waar. De Gentlemenkoers is eigenlijk de grootste clubwedstrijd organisatie van het jaar. Gelukkig doen we het met vijf verenigingen samen, maar dan nog is het soms echt zoeken naar die ene vrijwilliger die zich zomaar aanbied. Ieder jaar moeten we ook constateren dat het, mede door het almaar toenemende verkeer het steeds moeilijker wordt om een dergelijke wedstrijd op de openbare weg te organiseren.

Vergunningen van de gemeente, het Hoogheemraadschap en het uitsluiten van aansprakelijkheid het maakt het er allemaal niet makkelijker op. Mede door de niet aflatende inzet van de verkeerbegeleiders is het toch weer gelukt de koers tot een goed einde te brengen, zonder grote problemen. Hulde aan de mensen van HGI, STG, IJsclub Centrum, Le Champion en DTS in hun fluorescerende outfit. 68 koppels verschenen aan de start, van jong tot oud, jong en oud, oud en oud of jong en jong, een prachtig gezicht.

Na afloop van de koers konden we buiten in de zon op een zonovergoten Niki Terpstra Plein de prijsuitreiking doen. De eindtijd is bij de Gentlemenkoers niet echt belangrijk in onze ogen is iedere deelnemer aan de Gentlemenkoers al gewoon een winnaar, maar toch is voor sommige winnen dan toch belangrijker dan meedoen en wordt men ongeduldig. Dus heeft onze niet aflatende computerexpert Fred Barsingerhorn, gisteravond na een vermoeiende dag, de uitslagen binnen 15 uur op de Website laten plaatsen.

Als bestuur willen wij alle vrijwilligers van HGI, STG IJsclub Centrum en DTS die hun steentje hebben bijgedragen aan het slagen van dit evenement bedanken, zonder jullie inzet en hulp is een dergelijk evenement als de Gentlemenkoers gewoon niet mogelijk.

GK 2015

Gisteren was een professioneel fotograaf aanwezig om foto maken van ieder koppel, Dirk Brand van Dirk Brand Fotografie. Het resultaat mag er zijn! Via deze link http://we.tl/yQoWJDiqxj en We Transfer kun je de foto’s ophalen.

Uiteraard willen wij als organisatie Dirk Brand bedanken voor zijn aanwezigheid en mocht u eens een foto van uw geliefde, familie, huisdier, sportfoto e.d. willen laten maken……

Dirk Brand Fotografie
Westzijde 448
1506 GM Zaandam
dirkbrand@mac.com
+31626444566′

Met vriendelijke groet,

Roel van Wijk

Author: DTS

Share This Post On