EPZ Omloop van Borsele

24 april 2016: EPZ Omloop van Borsele

Vandaag stond de EPZ omloop op het programma. Slechts 2,5 uur rijden vanuit Noord-Holland. Op de weg erheen is het al een slagveld: windkracht zes, de ene bui nog niet uit en wij reden alweer in een andere bui. Het was ons al duidelijk. Het zou een zware wedstrijd worden.

Teun, Koen, Tom, Martijn, Stefan en ik (Quinten) stonden aan de start. In de voorbespreking wordt nog maar is benadrukt dat de wind al snel op de kant komt. Teun had goed geloot, de rest had minder geluk en stond achteraan. Wel zou het de hele wedstrijd droog blijven. Er was geen neutralisatie en de snelheden met wind in de rug gingen gemakkelijk boven de 60km. Meteen een massale valpartij. Koen ligt erbij en heeft last van z’n knieën. Na een korte neutralisatie gaat het meteen op de kant. Met z’n alleen achterelkaar en alles valt uit elkaar. Teun zit in de kopgroep, Tom, Martijn, Stefan en ik 3e groep. Gek genoeg stond de wind het hele rondje (24km) op de kant. Tom en Martijn moeten helaas lossen. Beiden zijn erg teleurgesteld. Ondertussen blijft het oorlog in alle groepen in koers overal lossen renners vanwege de wind. Ik rij na 70 kilometer lek. Gelukkig kreeg ik dit keer wel goede service en een gratis reisje terug. Vanwege het slagveld is na 90 kilometer iedereen in onze groep kapot en valt het stil. We moeten vanwege de achterstand eerder afsprinten. Een paar renners die niet meereden (lees smeerpijpen) springen weg. In de sprint zit ik in Stefans wiel. Zoals de hele wedstrijd helpen we elkaar en trekt de sprint voor me aan, die ik wist te winnen van mn groepje.
Even later komt de kopgroep met Teun erin over de finish; Teun wordt 9e en is een beetje teleurgesteld over zijn sprint.
Bij de nabespreking heersen natuurlijk gemengde gevoelens. Martijn Tom en Koen nemen met minder dan uitrijden geen genoegen, dat is natuurlijk een goede mentaliteit. Teun Stefan en ik zijn tevreden over de zware wedstrijd.

1.             Johan Tidemann Langballe (jaja een Deen)
2.             Maikel Zijlaard
3.             Minne Verboom
9.             Teun Mouris
41.          Quinten Veling
42.          Stefan Appelman
DNF.      Koen Warnier
DNF.      Martijn Krook
DNF.      Tom Zwaan

Quinten Veling 1e jaars junior.

Borsele2Borsele

Author: DTS

Share This Post On