Arno Wallaard Memorial Junioren

23 april 2016: Arno Wallaard Memorial Junioren

Vandaag stonden wij als WPGA-junioren aan de start van de Arno Wallaard Memorial in het Zuid-Hollandse Meerkerk. We verzamelden om half 8 bij het dorpshuis waar de nummers konden worden opgehaald. Tobias had zich verslapen en kwam daardoor drie kwartier later. De nummers werden opgespeld, kaderplaatjes werden op de fiets gemonteerd en de wij maakten ons klaar voor de wedstrijd. Het begon te regenen en wij gingen onder aanvoer van Wim onze doelen voor de dag bespreken en daarna ongeveer twintig minuten inrijden. Na de plaatselijke ronde verkend te hebben konden wij meteen vooraan bij de materiaal controle aansluiten (voor de verandering geen loting dit keer). Bibberend van de kou stonden wij aan het vertrek met de amper 7 graden, koude wind en regen. Het parcours bestond uit 4 grote rondes van 24 kilometer en daarna nog 3 plaatselijke rondes van ongeveer 6,7 kilometer en er stonden 141 renners aan het vertrek.

Meteen in de eerste paar meter van de neutralisatie vielen er gelijk al enkele renners door het gedrang om naar voren te komen. Toen de neutralisatie afgelopen was werd er gelijk hard versneld. Er kwam al snel een stuk met wind op de kant waarbij het ook meteen in waaiers werd getrokken. Het hele peloton begon al te breken, maar dit duurde slechts enkele kilometers waarna het tempo eruit ging en het grootste gedeelte weer bij elkaar kwam. Er profiteerden 7 man van deze kans door weg te rijden en kregen een maximale voorsprong van een minuut. Ruben kwam achter een valpartij te zitten al vroeg in de wedstrijd waardoor hij niet meer terug kon komen bij het peloton en uit koers werd gehaald.

Er gebeurde in de volgende twee rondes weinig, een paar korte versnellingen maar daar bleef het ook bij. Tobias werd rond 70 kilometer uit koers gehaald door een te grote achterstand op de voorste renners. In deze ronden reden ik, Tom, Koen en Martijn dicht bij elkaar in de buurt bij de eerste veertig van het peloton. Op ongeveer 3,5e ronde kwam er een stuk met wind op de kant waarbij een versnelling werd geplaatst in het peloton waardoor het net voor mij en Koen brak wij probeerden het gat nog met zijn tweeën te dichten, maar dit lukte helaas niet. Er reed nu een groep van zoon 30 man opkop met daarachter de rest van de overgebleven renners uit het peloton. Wij probeerden de groep te laten draaien om nog terug te komen. Onze groep brak in stukken waarbij ik in de voorste groep zat, Martijn en Koen in de tweede groep erachter en Jammer genoeg kon Tom het tempo niet meer bijhouden en werd op ongeveer 90 kilometer uit koers gehaald. Het lukte mij om samen met nog zo’n 20 andere om weer aansluiting te krijgen bij de eerste groep. We draaiden nu het plaatselijk parcours op waar we nog drie ronden moesten rijden. Martijn en Koen moesten met hun groep een ronde eerder afsprinten en in de voorste groep was er een uitlooppoging geweest waarbij een kleine groep afging op de winst. Ik finishde halverwege in de groep.

Als team hebben wij vandaag goed gereden. Wij hebben elkaar geholpen waar mogelijk was alleen had Ruben erg veel pech door achter een valpartij te zitten en zijn kansen op een mooie uitslag weg waren. Aan het einde wat drinken en douchen om daarna weer naar huis te gaan om ons voor te bereiden voor de volgende wedstrijden.

1e.           Maikel Zijlaard
2e.           Daan Hoole
3e.           Andreas Handberg Madsen
35e.        Stefan Appelman
63e.        Martijn Krook
68e.        Koen Warnier
DNF.      Ruben Overdevest
DNF.      Tobias Göbel
DNF.      Tom Timmers

Stefan Appelman, 1e jaars junior

 

Author: DTS

Share This Post On