Eindelijk weer Koers voor Dames Nieuwelingen en Junioren De meerdaagse van Watersley

Ook voor de dames was er dit weekend koers en meteen een meerdaagse van vrijdag 4 september tot met zondag 6 september. Anouk van Leest, juniore en nog niet zo lang lid van DTS stond daar aan de start. Het werd meteen haar vuurdoop waarbij ze zeker de eerste twee dagen hele goede uitslagen reed. Ga zo door Anouk!!

Anouk: “Afgelopen weekend stond ik aan de start bij mijn eerste officiële wegkoers ooit , de Watersley Ladies Challenge in Sittard. Er stonden 79 junioren rensters uit verschillende landen aan de start.
Vrijdag stond een tijdrit van 6 km op het zware parcours van het Tom Dumolin Bikepark op het programma. Hier eindigde ik met een tijd van 9.25 minuten op de 22ste plaats.
Op de tweede dag reden we een criterium van 59 km. Dit waren 19 rondes met elke ronde twee leuke klimmetjes op het Tom Dumolin Bikepark. Door opstoppingen door een val midden in het peloton kwam ik in de tweede groep terecht. Uiteindelijk won ik de sprint van deze groep en eindigde ik op de 21ste plek.
Zondag stond er een omloop van 8 rondes met 3 mooie klimmen rondom Watersley op het programma. Helaas reed ik midden op de zwaarste klim in iemands wiel en had ik de kracht niet meer om aan te sluiten. Ik reed de koers niet uit.

Al met al was het een heel mooi weekend waarin ik veel koerservaring heb opgedaan!”.

Author: DTS

Share This Post On