Ronde van Twente 2016

Op zaterdag 9 juli stonden er zeven man van WPGA aan de start in het broeierige Enter. De ploeg werd vertegenwoordigd door: Quinten, Douwe, Tom Timmers, Koen, Friso, Tobias en ik (Stefan). We hadden om twee uur afgesproken in Enter om, om vier uur van start te gaan voor een wedstrijd over 137 kilometer. Mijn vader was samen met Danny de ploegleiders en onderweg naar Enter kwamen we Danny al tegen in zijn Ferrari samen met Quinten en zijn Deense vriendin Thea. De licenties werden verzameld en de nummers en kaderplaatjes werden gehaald. Er werd ingereden en de eerste paar kilometers werden verkend om daarna de nodige tips door te krijgen van Danny. We vertrokken naar de start en werden verspreid over het hele peloton geloot. We gingen van start en na zo’n 200 meter was de neutralisatie al afgelopen. Het tempo lag hoog en zo moesten al diverse renners lossen maar wij wisten allemaal stand te houden in het peloton. Er waren diverse uitlooppogingen, maar deze werden direct weer teruggepakt. Friso, Tom, Tobias en Koen probeerden steeds naar voren te rijden en wisten zo goed hun plaats in het peloton te vinden. In de tweede grote ronde ontstond er een kopgroep van zo’n 12 man en hierbij sloten later ook nog 5 man aan. In het peloton werd er door verschillende ploegen afgestopt waardoor de voorsprong van de kopgroep groeide naar meer dan een minuut. In Tom zijn voorwiel zat een slinger en hij besloot toch maar een nieuw wiel te vragen. Hij gaf goed aan de auto aan dat hij geleidelijk weg moest rijden maar met direct de heuvel in zicht wist hij zich knap staande te houden en toch weer terug te keren. Halverwege de 3e grote omloop kwamen er verschillende uitlooppogingen om naar de kopgroep toe te rijden. Ik sloot aan bij een groep van zes man en samen met hun reden we geleidelijk naar de kopgroep toe. Helaas kreeg Tobias na 110 km kramp en moest helaas de wedstrijd staken. Hierna begon ook direct de 3 plaatselijke rondes waar ook in het eerste stuk direct de verzorging was. Door de broeierige temperatuur waren we wel toe aan een nieuwe bidon. Onze ouders stonden rechts van de weg en gaven ons een nieuwe bidon aan. Douwe kwam net terug van een wielwissel en gaf alles om weer terug te rijden naar het peloton. Er werd hard door gekoerst en het peloton kwam steeds dichterbij bij het begin van de tweede ronde. Maar door goed afstop werk van Quinten liep mijn voorsprong weer uit. Quinten zag dat de voorsprong groter werd en reed weg uit het peloton met nog twee renners bij hem. Douwe ging daar snel achteraan. Met nog tien kilometer te gaan pakte ik met mijn groepje de kopgroep terug. Gijs Meijer reed heel sterk vandaag en reed de laatste rondes in zijn eentje naar de overwinning daarachter nog Jelle Bootsveld en Roelof Stoelwinder die tweede en derde werden Helaas was ik in de laatste kilometer helemaal leeg en had geen krachten meer om te sprinten maar wist wel een 20e plaats te behalen. Daarna finishte Quinten op een 25e plek en Douwe op een 28e plek. In de sprint van het peloton wist Koen naar een 43e plek te rijden en Friso naar een 62e plek. Daarna finishte Tom op een 76e plek met zijn handen in de lucht super trots omdat hij vandaag zijn eerste klassieker heeft uitgereden.